Apple har presenterat ett större gäng produkter den här veckan. Uppdaterade iPads, uppdaterade iMacs, och nu är det tydligen AirPod-lurarnas tur att få sig en liten uppfräschning.

Rent designmässigt är lurarna helt oförändrade. Fodralet har dock utrustats med en LED-lampa som lyser i olika färger beroende på hur mycket batterikapacitet som återstår. Förutom detta har det nya fodralet har även utrustats med ett betydligt mer kraftfullt batteri som bjuder på upp till ett dygns extra lyssningstid.

När det kommer till den trådlösa laddningen är det QI-standarden som gäller. Detta innebär att enheten kan laddas med samtliga QI-laddare, ett smart drag av Apple.

airpods-apple-se

I övrigt har lurarna även utrustats med ett nytt chipp, H1, som ersätter W1-chippet som återfinns i förra generationens Airpod-lurar. Det nya chippet bjuder på en snabbare uppkoppling mellan Apple-enheter samt en timmes extra batteritid.

De nya Airpod-enheterna finns att beställa just nu på Apples webbsida. Den mest påkostade versionen med trådlös laddning kostar 2495 kronor. Om du klarar dig utan stödet för trådlös laddning är det 1995 kronor som gäller och om du bara vill uppgradera fodralet får du pynta 995 kronor.