Huaweis nya flaggskeppslur Mate P30 ska presenteras senare under månaden, vilket innebär att vi behöver hålla oss en stund till. Mate P30 är ett rejält flaggskepp som bland annat bestyckats med kraftfull prestanda och en kamera med 10x optisk zoom. Men det är inte Mate P30 vi ska snacka om här, det är Huaweis kommande lurar i Mate 30-serien som ska få sig en översyn.

Läs mer: Mate P30 har fastnat i Geekbench

Letsgodigital har konstruerat ett par vassa konceptbilder som visar hur framtidens Mate 30-modeller kan vara utformade när de väl offentliggörs under årets andra halva. Då renderingarna är baserade på patenthandlingar från Huawei borde de dessutom vara relativt träffsäkra.

Kvickare hårdvara och bättre skärmteknik i all ära, den stora nyheten står den fyrkantiga extraskärmen för. Denna ska finnas placerad på baksidan, strax under de tre kamerasensorerna. Frågan är bara vad vi ska använda den till? Förmodligen kan den bli uppskattad av de som vill kunna kika på klockan eller kolla vädret lite snabbt. Några långfilmer eller Youtubevideos lär det knappast bli fråga om då den aningen mer högupplösta skärmen finns bara en handvändning bort.

Men i korthet, kul koncept, men det återstår att se om Huawei gör verklighet av sina planer.

patent-huawei-mate-30 huawei-mate-30-patentbild-3drendering huawei-mate-30-patentbild huawei-mate-30-på-rad