Battlefield 5 får Battle Royale läget Firestorm den 25 mars

Det var tidigare känt att Battlefield 5 skulle få ett Battle Royale läge, men vi har inte vetat när. Nu avtäcker EA den officiella trailern för Firestorm och alla som har lirat battle royale-lir tidigare känner förmodligen igen sig rätt kvickt.

Precis som den läckta videon hintade om blir vi blir utkastade från ett flygplan och får landa var vi vill på kartan. Efter detta blir det till att strida tills vapnen blöder och den sista spelaren som fortfarande är vid liv vinner.

Likt många andra battle royale-lägen finns diverse vapen och utrustningar utspridda lite kors och tvärs. Battlefield-gänget har även gjort en lång rad fordon tillgängliga såsom bland annat båtar, bilar, pansarvagnar och helikoptrar. Det mest otippade fordonet står förmodligen dock traktorn för. Denna ska orka dra runt på diverse tyngre vapen och artilleripjäser och kan faktiskt visa sig vara ganska värdefull. Hånfaktorn som uppstår av att köra över en (eller varför inte flera?) motståndare med en glorifierad potatissläde går förmodligen inte av för hackor.

Firestorm-tillägget utvecklas av Need For Speed-skaparna Criterion och inte DICE, och som rubriken säger är det den 25 mars som gäller. Vi har med andra ord en dryg vecka på oss att bunkra upp med ostbågar och energidryck tills startskottet går.