EA har precis levererat sin kvartalsrapport och i denna kan man läsa att Battlefield V såldes i 7.3 miljoner exemplar. En helt ok siffra, men fortfarande en miljon exemplar under förväntningarna. Spelet reades dessutom ut för halva priset bara någon vecka efter release och rabatterades även kraftigt för BF1-spelare.

Hur som helst påstår EA att det är singleplayer-delen som lett till att spelet sålt sämre än förväntat. Istället för att fokusera på denna del skulle utvecklarna lagt in ett Battle Royale-läge fort som attan, och vips skulle spelet ha sålt som smör. Det här med att VD:n kallade kundbasen för outbildade idioter och bad alla med synpunkter om spelets utformning att inte köpa titeln kan eventuellt ha påverkat försäljningen, men detta nämns konstigt nog inte i kvartalsrapporten.

I övrigt meddelar EA att Fifa 19 var det mest sålda konsolspelet förra året och att antalet Ultimate Team-matcher hade ökat med 15 procent. Utöver detta ska det även vara nya Plants vs. Zombies- och Need For Speed-spel på ingång under 2019.