Den här veckan har vi många heta speltitlar att se fram emot, såsom multiplayer-liret Crackdown 3, Far Cry New Dawn och Jump Force, för att nämna ett fåtal. Alla större releaser listas nedan, och för enkelhets skull har vi bara ett datum att hålla koll på, den 15 januari.

Crackdown 3

Crackdown 3 – Official Gameplay Trailer | E3 2018

Spelstudio: Microsoft Studios
Plattform: Xbox One, PC
Releasedatum: 15 februari 2019
Metascore: N/A

Crackdown är tillbaka med besked, och i den tredje upplagan får Commander Jaxon tillgång till en större mängd nya vapen och fordon. Spelet har även ett multiplayerläge som kallas för ”Wrecking Zone”

Far Cry: New Dawn

Far Cry New Dawn: Official World Premiere Gameplay Trailer | Ubisoft [NA]

Spelstudio: Ubisoft Montreal
Plattform: Xbox One, PS4 och PC
Releasedatum: 15 februari 2019
Metascore: N/A

I slutet av Far Cry 5 regnar det atombomber hej vilt, och i New Dawn, som tar plats ett par år efter detta, är det betydligt mer stökigt än tidigare (om det nu är möjligt?). Spelet påminner en hel del om tidigare Far Cry-titlar, det ska bland annat gå finfint att uppgradera sin bas, ta över utposter och uppgradera sina vapen, precis som vanligt. Vi hittar även en hel del nya vapen, såsom bland annat sågblads-geväret. Det går även bra att lira kampanjläget med en kompis, precis som i Far Cry 5.

DreamWorks Dragons: Dawn of New Riders

DreamWorks Dragons Dawn of New Riders | Teaser trailer | PS4

Spelstudio: Climax Group
Plattform: Xbox One, PS4, PC och Switch
Releasedatum: 15 februari 2019
Metascore: N/A

Spelet är baserat på Dreamworks-filmserien Draktämjaren, men istället för Toothless och gänget får man kontrollera Patch och hans drake Scribbler, som tydligen tappat minnet. För att få tillbaka detta måste man åka runt och spöa diverse skurkar på ett antal öar.

Jump Force

Spelstudio: SPIKE CHUNSOFT
Plattform: Xbox One, PS4 och PC
Releasedatum: 15 februari 2019
Metascore: N/A

Jump Force | Join the Jump Force Trailer | PS4

I fightingspelet Jump Force blir det högt tempo från början till slut. Onlineläget är riktigt lovande, och som mest går det att spela 3 mot 3.

Metro Exodus

Metro Exodus – Artyom's Nightmare Official Story Trailer

Spelstudio: 4A Games
Plattform: Xbox One, PS4 och PC
Releasedatum: 15 februari 2019
Metascore: N/A

I den senaste titeln i Metro-serien, Metro 2033, lämnar den 28-årige Artyom Moskva och beger sig österut för att kunna starta ett nytt liv med Anna (som vi känner igen från ett tidigare Metro-spel). Vägen dit blir tuff, man måste bland annat ta sig längsmed Volgafloden för att försöka ta sig på ett tåg, och under tiden gäller det till att göra stora hål i diverse muterade monster.

Nästa vecka har vi bland annat Anthem att se fram emot, och då blir det en ny lista.