Enligt Microsoft-källor som snackat med The Verge håller teknikjätten på att ta fram en ny Windowsversion som ska vara specialanpassad för enheter som kör med dubbla skärmar.

Operativsystemet ska bestå en avskalad version av Windows 10 som för närvarande går under kodnamnet Windows Lite. Detta system ska kunna användas på lite prestandamässigt svagare enheter och eventuellt blir Windows Lite en utmanare till Googles Chromebook-segment. Ryktena tyder även på att Microsoft kan vara på väg att utöka stödet för vikbara enheter, och kanske blir det företaget själva som står för tillverkningen av dessa?

Mer specifikt påminner Windows Lite en hel del om en nerbantad version av Windows 10 S, som i sin tur är en avskalad version av Windows 10. Windows 10 S gjorde dock aldrig någon jättesuccé, men med lite tur kan det löna sig att skala av operativsystemet ytterligare. Nedan hittar vi en över 10 år gammal konceptbild på Microsoft Courier, en produkt som förmodligen skulle se väldigt annorlunda ut idag.