Ett nytt patent som Letsgodigital grävt fram vittnar om att Samsung kan vara på väg att ta fram världens första trådlösa tv-apparat.

Det sydkoreanska tech-företaget är riktigt vassa när det kommer till att kamouflera sina tv-apparater. Detta vittnar bland annat The Frame-serien om som påminner om konstverk när de är avstängda. I patentet nedan ser vi att Samsung använder sig av någon form av anslutningsbox för att det hela ska fungera. Denna placeras bakom tv:n och vips slipper vi den fula strömkabeln som ofta hänger ner lite sladdrigt vid väggupphängda apparater.

samsung-tv-patent

Den trådlösa sändaren kommunicerar magnetiskt med tv-apparaten för att strömmen ska kunna föras över. Smidigt? Jepp, men det finns fortfarande ett antal problem med tekniken. Det begränsade avståndet är en av de största utmaningarna som måste lösas innan den trådlösa tekniken hamnar i någon slutprodukt. Som tur är ska i alla fall lösningen vara helt säker och enligt forskarna finns det ingen risk att vi får några elstötar med tillhörande Edward Blom-kalufser.

De trådlösa varianterna kommer förmodligen presenteras på IFA-mässan i höst eller på CES-mässan i början av 2020.

Samsung-tv